24 november 2023

‘Wij kunnen Aquaship van harte aanbevelen!’

Afgelopen zomer hebben Arie van Wijngaarden en zijn echtgenote, uit Alblasserdam, de Argus bij ons gehuurd. Een motorjacht van bijna vijftien meter, waar eerst het nodige aan verbouwd moest worden. “Dat is Arie Verkerk van Aquaship wel toevertrouwd: als vakman is hij perfectionistisch en levert altijd kwaliteit!”

Arie en zijn vrouw vonden de Argus één van de mooiste schepen waarop zij gevaren hebben.

Binnenvaart

En zij hebben recht van spreken: sinds 1983 huren zij jaarlijks een motorboot, waar zij de binnenwateren mee bevaren. “Vroeger ben ik kapitein in de binnenvaart geweest. We hebben zelf een motorboot gehad, maar dat viel niet meer te combineren toen we een winkel begonnen. Werken op zaterdag en het onderhoud neemt veel tijd in beslag. Dan is het huren van een schip de ideale oplossing: je hebt er geen omkijken naar!”

Verhuurbedrijven

Jarenlang waren zij op Friesland georiënteerd: “We hebben gevaren op schepen van verschillende verhuurbedrijven. Min of meer bij toeval kwamen we er vorig jaar achter dat een medewerker van het laatste verhuurbedrijf vanuit jachthaven Liesveld in Streefkerk werkt.” Zijn vrouw vult aan: “En de volgende toevalligheid was dat wij hem kenden uit de kerk. Arie Verkerk verhuurt met Aquaship verschillende motorjachten vanuit Streefkerk.”

Ervaring

“Nadat we contact hadden, ben ik verschillende keren in de jachthaven gaan kijken”, vertelt Arie. “Tijdens het timmerwerk aan de Argus, heb ik zelfs nog wat tips kunnen geven op basis van mijn ervaringen.” Tijdens één van die bezoekjes viel Arie het hydraulisch kraantje op het achterdek op. “Normaal gesproken wordt daar de volgboot mee aan boord getakeld. Maar na wat experimenteren bleek het ook een goede oplossing voor mijn scootmobiel te zijn!”

Streefkerk

Arie is 77 jaar oud en heeft moeite met het lopen van langere afstanden. “Aan boord is dat geen enkel probleem. De Argus is een vrij groot motorjacht, maar eenvoudig te manoeuvreren in vergelijking met een duwcombinatie! Dat we vanuit Streefkerk konden vertrekken was dan wel weer erg prettig.” Arie en zijn vrouw vertrokken in mei samen met zijn zwager en schoonzus voor een vaartocht van elf dagen.

Gelderse IJssel

Arie: “We voeren van Streefkerk naar Vianen, Wageningen, Doesburg, Hattem, Nijkerk, Spakenburg, Muiden, Utrecht, Heusden en via Dordrecht weer terug naar Streefkerk: een schitterende tocht! De Gelderse IJssel is mijn favoriet. De rivier is bochtig en er staat stroming, een topstukje om vóór stroom af te varen! We hebben over de Vecht gevaren, tot aan Utrecht. Op het Amsterdam-Rijnkanaal is het goed opletten, door de golfslag van de beroepsvaart.”

Mooie schepen

Na afgetankt te hebben in Dordrecht, keerden zij weer terug in Streefkerk. Arie: “De Argus is een mooi schip en ik hou van mooie schepen. Mooie, ruime hutten, een flying bridge en ook mijn schoonzus en zwager waren erg enthousiast. Inmiddels heeft Arie Verkerk het jacht verkocht, maar ook zijn andere jachten zijn prachtig. En wij zitten op dezelfde ‘golflengte’, we begrijpen elkaar en ook onze vrouwen hebben een goede klik.”

Arie, tot besluit: “Watersporten is het fijnste wat wij gedaan hebben. En wij kunnen van harte aanbevelen dat met de mooie schepen van Aquaship te doen!”

Wilt u meer weten over onze huurschepen? Neem contact op.

2231722 Aquaship content 23 november overzicht

Laat u verrassen door per schip Zuid-Holland te verkennen

→ onze schepen
Aquaship Yachtcharter

Lekdijk 293
2957CL Nieuw-Lekkerland

Thuishaven Streefkerk

Contact

Heeft u vragen? Bel of mail naar:

→ +31 (0) 621 564 032 → info@aquaship.nl